RegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaet
+47 93 84 90 95
hei@regnskapsfirmaet.no
Storgata 32, 0184 Oslo
RegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaet

Retningslinjer for informasjonskapsler

Sist oppdatert: 25. Sep 2023

Informasjon om Informasjonskapsler
  1. Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler utgjør små tekstfiler som lagres på din datamaskin eller mobile enhet når du besøker en nettside. De har til hensikt å registrere din nettleseraktivitet og huske dine preferanser. Det finnes forskjellige typer informasjonskapsler, hver med ulike formål.

  • Øktinformasjonskapsler er midlertidige og blir slettet når du lukker nettleseren. Disse brukes til å følge din progresjon på nettsiden, som for eksempel de sidene du har besøkt og handlingene du har utført.
  • Vedvarende informasjonskapsler blir lagret på din datamaskin eller mobile enhet i lengre tid, vanligvis inntil du sletter dem manuelt. De benyttes for å huske dine innstillinger, som for eksempel språkvalget og påloggingsinformasjonen din.
  • Strengt nødvendige informasjonskapsler er avgjørende for at nettsiden skal fungere som den skal. De blir brukt til å huske påloggingsinformasjonen din, holde deg innlogget på nettsiden, og overvåke din fremgang på nettsiden.
  • Ytelsesinformasjonskapsler samler inn data om hvordan besøkende bruker en nettside, inkludert hvilke sider som besøkes mest hyppig og om det oppstår feil. Denne informasjonen brukes for å forbedre nettsidens ytelse.
  • Funksjonalitetskapsler lar nettsiden huske de valgene du gjør (som for eksempel brukernavnet ditt). Dataen som samles inn av disse informasjonskapslene er anonymisert (det inkluderer ikke ditt navn, adresse, osv.), og de sporer ikke din nettleseraktivitet på andre nettsider.
  • Informasjonskapsler for målretting innhenter ytterligere data om dine nettleservaner. De husker at du har besøkt en nettside, og denne informasjonen deles med andre organisasjoner, som for eksempel medieutgivere. Disse organisasjonene bruker dette for å tilby deg målrettede annonser som er mer relevante for deg og dine interesser.
  • Tredjeparts informasjonskapsler er informasjonskapsler som blir satt av en tredjeparts nettside, for eksempel et annonsenettverk. Disse informasjonskapslene blir brukt til å spore din nettleseraktivitet på ulike nettsider.

Du har muligheten til å akseptere eller avvise informasjonskapsler. De fleste nettlesere aksepterer automatisk informasjonskapsler, men du kan normalt endre nettleserinnstillingene for å avvise dem. Vær oppmerksom på at dersom du avviser informasjonskapsler, kan dette påvirke din mulighet til å benytte alle funksjonene på en nettside.

  1. Hvordan justerer jeg innstillingene for informasjonskapsler?

De fleste nettlesere gir deg en viss grad av kontroll over de fleste informasjonskapsler gjennom nettleserinnstillingene. For mer informasjon om informasjonskapsler, inkludert hvordan du kan se hvilke informasjonskapsler som er aktive, besøk nettsidene www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.

Vennligst merk at deaktivering av informasjonskapsler kan påvirke din evne til å bruke visse deler av nettsiden vår eller våre tjenester.

Finn ut hvordan du administrerer informasjonskapsler i populære nettlesere:

For informasjon om andre nettlesere, vennligst besøk nettleserutviklerens nettside.

For å velge bort sporing fra Google Analytics på alle nettsider, gå til http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.