RegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaet
+47 93 84 90 95
hei@regnskapsfirmaet.no
Storgata 32, 0184 Oslo
RegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaetRegnskapsfirmaet

Omdanning

Omdanning

Er det lønnsomt å endre selskapsform? Fra ENK (enkeltpersonforetak) til AS (aksjeselskap)? Eller driver du et enkeltpersonforetak (tidligere enkeltmannsforetak), ANS eller NUF? Det finnes gode grunner til å vurdere denne endringen nærmere.

Hvis du for tiden opererer som et enkeltpersonforetak og har opplevd en økning i antall ansatte, samt en betydelig økning i omfanget av virksomheten din, kan det være hensiktsmessig å vurdere en endring i selskapsform, basert på faktorer som risiko og skattefordeler.

Dersom ditt firma opererer som et typisk “NUF” (norskregistrert utenlandsk foretak), kan du ha merket at potensielle kreditorer, leverandører, kunder eller andre interessenter kan være skeptiske til å inngå forretningsavtaler med deg. Dette kan delvis skyldes den noe tvilsomme omdømmet som “NUF”-organisasjonsformen har fått. I tillegg har lovgivningen som gjelder for denne typen selskaper, ikke den samme fordelene som for andre organisasjonsformer.

Vi i Regnskapsfirmaet har observert at mange derfor anser det som hensiktsmessig å omstrukturere sin virksomhet til en AS-form.

Selve omstruktureringsprosessen kan være kompleks og krever nøye håndtering. Den er regulert av Finansdepartementets skatteforskrift §11-20. Hos Regnskapsfirmaet kan vi bistå deg gjennom hele prosessen til faste priser. Det er viktig å være tidlig ute med beslutningen om å gjøre denne endringen, da det er nødvendig å ha det nye AS-etablissementet registrert innen 1. juli i det aktuelle året.

Ta gjerne kontakt med oss i Regnskapsfirmaet for å diskutere dine behov, og vi vil gjerne gi deg en uforpliktende tilbakemelding.

Velkommen til Regnskapsfirmaet.

har du spørsmål? Ikke nøl med å kontakte Regnskapsfirmaet. Våre regnskapsførere vil veilede deg videre